• 02764745540
  • 05417413936
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
  • 09:00 24:00
kapida odeme banner video izle banner n11 meltem banner matkapli aparat banner fiyatlar banner
Tüy yolma sistemleri veya yolma makinarımız üzerine enine boyuna bilmek istediğiniz her şey için Kılavuz videolarımızı izleyiniz
Acaba benim şartlarıma ya da yaptığım işim niteliğine hangi meltem modelleri uygundur derseniz 4. ve 5. kılavuz videomuzu izlemenizi tavsiye ederiz.

KAZANLI TAVUK HİNDİ KAZ TÜY YOLMA MAKİNELERİ

MELTEM TAVUK HİNDİ KAZ ÖRDEK TÜY YOLMA MAKİNALARI

meltem yolma makineleriMeltem Tavuk Yolma Makinaları; tavukların kesiminden sonra tavuk türüne göre değişen 55-65 derece aralığındaki sıcak ve temiz bir suda bir süre ıslatılarak tüy yolumu yapan elektrikli makinalardır.

Tasarımları bize ait olan 15 farklı kazanlı tavuk yolma modellerimiz vardır. Saatte 70 ile 500 arası yolum yapan makinalarımız kullanıcı kesim kapasitesilerine, tavukların yetişme ortamlarına göre değişir. Yolma makinelerimizin kapasiteleri ve kullanıldıkları tavuk çeşitliliği kendi model sayfalarında açıklanmıştır. Eti derisi kemiği çok hassas olan 45-60 günlük kapalı kümeslerde yetiştirilen etlik broiler cinsi tavuklardan, bir buçuk iki yaşında yumurtadan kesilmiş anaç tavuklar veya gezinen salma tavuklar gibi eti derisi kemiği sağlam tüyleri güçlü tüm tavuklara kadar normal telek tüylerin yanında ince kılcal tüyleri de temizleyerek hayvana herhangi bir zarar vermeden 10 ile 15 saniye arasında tam tüy yolumu yapan yolma makinası model çeşitlerimiz üretilmektedir. 

Aynı zamanda yetiştirici kanatlı gurubundan farklı, mesela tavukla beraber bıldırcın yetiştiriciliği yapıyor ve tek bir makina kullanmak istiyorsa bunlar için ortak yolum modeli makine çözümü de getirmekteyiz.

Modellerimizin seri çeşitliliğine göre imal edildiği malzemeler;

 KT serisi: Paslanmaz Çelik

GT serisi: Paslanmaz Galvaniz Kaplama

BT serisi: Elktrositatik Fırın Boya türleridir.

Türkiye içi her bölgeye en çok iki günde adrese teslim edilen makinelerimiz kullanım aşamasında 1 yıl  arıza garantilidir.

Makinalarımızda yolma işlemi yaparken kesilen hayvanların vücutlarının soğumadan ıslatma yapılmasına, ıslatma suyunun istenilen sıcaklıkta ve temiz olması ile ıslatma işlemine tüy diplerinin yumuşayıncaya kadar devam edilmesine dikkat edilerek kullanılması durumunda makinalarımız broiler tavukları 10 saniye, salma tavukları 15 saniye, hindileri 12 saniye kazları ve bıldırcınları da 20 30 saniye arasında tam tüy yolumu yaparak temizleyecektir.

Fiyat ve kapasite yönüyle çok nadir kesim yapan kullanıcılarla ticari olarak profesyonel tavukçuluk yapan işletmelere yönelik model çeşitliliği sağlamaktayız. tavuk tuy yolma makinesi kazani

Hindi: Kanatlı besi hayvanlarının en büyüklerinden olan hindi tüyü yolma için ürettiğimiz makinda da yine diğer kanatlılar yolum makinaları gibi aynı tasarımla üretilmiştir. Bu modelimiz yolma kazanı hacminin büyüklüğü gereği büyük hindilerden 2 tanesini ve hindi ağırlığına göre 3 veya 4 tanesini aynı anda ve 15 saniyede yolum yapabilmektedir. Kazan çapı 80 cm. ye kadar olan modellerimiz kullanılabilir. 15 Kg. ı geçmeyen hindiler bundan daha küçük tavuk yolma makinasında da yolum yapılabilmektedir, ancak yetiştiricilerde 10 kg. ve üzeri ağırlıkta hindiler de bulunduğu için bu hindi yolma makinasını tavsiye etmekteyiz çünkü aynı anda 2 veya daha çok hindi yolumu yapılabilmekte ve en önemlisi küçük hindilerin tavuk yolma makinasındaki yolma süresinden daha az bir sürede yolum yapılmaktadır.

Ördek-Kaz: Makinada Ördek ve kazların tüy yolumu hindi ve tavuklardaki gibi rahat ve kolay değildir. Sebebine gelince ördek ve kazların tüyleri daha yumuşak, sık ve kısadır. Tüylerin vücudu yorgan gibi örtmesi sebebiyle makinaya atmadan önce sıcak suda ıslatma sırasında tüy diplerine suyun zor işlemesidir. Bu tür makinalarda ördek ve kazlarda tam tüy yolumu yapabilmek için kesimden hemen sonra makinaya atmadan önce tüy diplerinin sıcak su veya buharla yumuşatılması gerekmektedir. Eğer sıcak su veya buharla tüm tüy dipleri yumuşatılmış ise makina yarım dakikada tam tüy yolumu yapabilecektir.Tavuk Horoz: Hindi ve kaz yolma makinalarında tavuk ve horoz yolumu da yapılmaktadır. tavuk tuy yolma makinesi tanburu

MAKİNADA TÜY YOLUMU İÇİN KAZ ISLATMA NASIL YAPILIR:Yolma makinalarında kaz ve ördeklerin tam tüy yolumu yapılabilmesi için ne yapılmalıdır:Öncelikle kesilen hayvanların vücudu sıcakken tüyü daha kolay çıkar bunun için hayvanlar kesildikten sonra canlarını verdiğinde hemen ıslatma yapınız.Şu da önemli ıslatılacak sıcak su 60-65 dereceden kesinlikle daha düşük ve daha yüksek olmamalıdır ve bu su hayvan kesilmeden önce hazırlanmalıdır ki kesilen hayvanın vücudu soğumadan hemen ıslatma yapabilelim. Çünkü kesim sonrası su hazırlama için beklerken hayvanın vücudu soğuyacaktır.Islatılan kazların makinada tam tüy yolumu yapılması için gerekli şu ayrıntıya dikkat etmek lazım:Islatma kazanına koyduğunuz kazların tüy diplerine suyun işlemesi gerekmektedir ki tüyler yumuşasın ve makinada yolunsun. Ama kazlar vücut yapıları gereği ıslatma sırasında her nekadar suyun içinde sallanılıp çevrilse de tüy dipleri suyu almayacaktır, özellikle karın ve göğüs bölgesinde tüy diplerine su kendiliğinden ulaşmaz. 65 derecelik sıcak suya el girmeyeceğinden önce kazların vücut sıcaklığından daha düşük olmayan ılık suda ıslatarak kazların vücutlarının her bölgesindeki tüylerini sadece bir sefer değil en az bir kaç sefer elden geçirerek ılık suyun tüy diplerine kadar ulaşmasını sağlamalıyız. Kazların tüyleri mümkünse geriden öne doğru çektirilerek açtırılmalı ve tüy diplerine suyun ulaşmasını sağlamalıyız. Böylelikle su kazın bütün vücudunda tüy ucundan dibine kadar işler. Bu işlemden sonra ılık sudan çıkarttığımız kazları 65 derecelik sıcak su kazanına atıp ayaklarından tutarak sağa sola çevirmeli arada yukarı ve aşağı çıkartıp suya bandırarak suyun tüy diplerine ulaşması sağlanmalıdır.Bu söylediğimiz yöntemle ıslatma yaptığınızda son olarak kazın bir kaç bölgesinden elinizle tüy asılınız eğer birkaç bölgenin hepsinden asıldığınız tüyler kendiliğinden geliyorsa ıslatma tamamdır , eğer asılırken tüyde biraz direnç olan bölgeler varsa yani tüy vucuttan çıkmakta zorlanıyorsa suda biraz daha bekleterek su sıcaklığının tüy diplerini yumuşatmasını sağlayınız. Yine tekrar bir tüy asılma kontrolünden sonra tüy diplerinin yumuşamış olduğunu gördüğünüzde makinada tüy yolma işlemine geçebilirsiniz.

Yolma makineleri stok Buradaki en önemli iki husus şudur: Önce ılık su kazanındayken kazın tüm tüy diplerine suyun ulaşması gerekmektedir ılık su kazanı tüy yumuşatma için değil suyun tüy diplerine kadar ulaşması içindir. Diğer husus da 65 derecelik sıcak su kazanındaki ıslatmanın amacı sıcak suyun ılık suda açılmış olan tüy diplerine ulaşarak tüy yumuşatmanın sağlanmasıdır.Yapılmaması Gereken Yanlışlar:1- İkinci su olarak kaynar su kullanılıyorsa suda 45 saniyeden fazla bekletmeyin. Fizyolojik olarak kaynar suda fazla bekletilen kazın derisi haşlanacak ve özelliği kaybolacaktır.Kaynar suda gereğinden fazla ıslatma makinada yolum için büyük sıkıntı doğuracaktır. Çünkü suda derinin eriyen yağları kazın tüylerini yağlandıracak ve zaten kısa ve yumuşak olan tüyler makinanın yolma parmaklarınca tutunamayacak ve yolum olmayacaktır. Bu kaz yolmada önemli bir yanlış uygulamadır.2- Mesela tavuk ve hindiler sıcak suda bekletildiğinde su tüy diplerine kolaylıkla ve kısa sürede işler ama kazlar suda tüy dipleri elle veya aparatla çektirilmeden sadece bekletildiğinde suyun sıcaklığı ve ıslatma süresi nekadar uzun tutulursa tutulsun su tüy diplerine işyeyip yumuşatamaz.Üstte belirtilen bu iki yanlışa uygulamaya da lütfen makinada yolum yaparken dikkat edin.Hepsi bu kadar..Yetiştiriciler için çok zor olan yolma işleminde işçi giderleri ive yolma zamanı sorununa karşı hindi-ördek-kaz tüyü yolma makinası vazgeçilmez bir kolaylık sağlar.

Tüy yolma makinaları hakkında soru ve sorunlarınız hakkında 05417413936 nolu telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.